IN BALANS MET DO IN SHIATSU

Do In is de benaming voor oefeningen die je zelf kunt doen en die ervoor zorgen dat de Ki of energie beter door je lichaam stroomt. De oorsprong ligt in China onder de naam Tao Yin. Tao, Dao of Do betekent pad of weg. Je zou Do In ook kunnen vertalen met de weg naar binnen.

Shiatsu is een manuele therapie uit Japan die voortkomt uit een lange en rijke oosterse traditie van geneeskunst. Het is een holistische geneeswijze gebaseerd op een combinatie van de Traditionele Chinese Geneeskundige traditie (TCG) en de westerse kennis van anatomie, fysiologie en psychologie. Shiatsu combineert hiermee het beste van Oost en West en werkt zowel preventief als aanvullend. Deze vorm van behandeling is gericht op het herstel van balans. De focus ligt op vitale levenskracht, oftewel Ki, die door de meridianen (energiebanen) stroomt. Door het toepassen van aandacht, aanraking, druk en strekkingen gaat Ki weer vrijer stromen.

Je zelfhelend vermogen wordt hierdoor aangesproken en je energie hervindt zijn balans. Het is een zeer ontspannende techniek die lichaam, geest en emoties in evenwicht brengt.