Kado cadeau, gratis downloads, menstruatiekalender

Deze gratis Maan(d)-kalender 2023 is een wonderlijk handige tool om inzicht te geven in jouw eigen cyclus.

Jaren geleden had ik een vrouwenkunstagenda waarin ik deze superhandige tool vond. Het is een menstruatiekalender om je periodes bij te houden, maar ook je buien, wanneer je je heel fit voelt en wanneer juist niet, kortom alles wat je bij zou willen houden. Sindsdien maak ik deze kalender elk jaar voor mezelf, maar ik deel dit ‘wonder’ heel graag met alle vrouwen! *

Doordat deze kalender blokken van 4 weken laat zien, kun je heel makkelijk zien of je periodes regelmatig zijn of niet en of er een patroon zit in bepaalde buien of wanneer je heel fit of juist minder fit voelt bijvoorbeeld. Je ziet dan meteen of het met je hormooncyclus te maken heeft, of misschien wel met de maancyclus. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat je altijd net voor een menstruatie een energiedip hebt kun je je planning daar op aanpassen, door juist dan rust in te plannen zodat je menstruatie dan ook rustiger zal verlopen. Wanneer je je leven inricht met liefde en aandacht voor jouw eigen cyclus zul je zien dat je dat veel goed zal doen.

Inmiddels heb ik er ook maanstanden aan toegevoegd, omdat ik merk dat die ook van invloed zijn. Je vind onderaan een aantal symbolen die je kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen symbolen toevoegen.

Ik wens je er heel veel plezier en vooral rust mee, dit is echt een hele fijne anti-stress tool. Wanneer je er vragen over hebt of er één toegemaild wilt hebben, mag je me altijd mailen. Ik hoor het ook heel graag wanneer je er wat aan hebt, dus leuk als je me het laat weten.

* Ook mannen kan het gebruik van deze kalender inzicht geven in hun maandelijkse ‘zijn’. Als je bijvoorbeeld ziet hoe krachtig de maan invloed heeft op de zee en bedenkt dat wij voor het grootste deel uit water bestaan kun je je voorstellen welke invloed deze heeft. Wie kent er niet zowel mannen als vrouwen die bijvoorbeeld slecht slapen met volle maan. Hou je slapen of moods bij in deze kalender en zie wat de invloed van de maan is, zodat je ook de kracht van de maan in jouw voordeel kan gebruiken.

ps. © Deze kalender mag je gebruiken, kopieëren en doorsturen zoveel en zo vaak als je maar wilt, maar je mag deze, vanwege copyright niet zelf veranderen. Wanneer je deze kalender voor jouw praktijk wilt gebruiken met je eigen logo dan kan dat, vraag dan een offerte aan.

Hieronder vind je de maan(d)kalenders van 2022 en 2021.

maan(d)kalender, menstruatie kalender 2021, maankalender, maandkalender, men-struatie, tool, wonder, menstruatieklachten